SECURE PAYMENT

with Klarna

FAST DELIVERIES

within 2-3 days

Secure payments with Klarna

Search
Close this search box.

Allt börjar med en planta

Agronomer från kooperativet är på besök hos några av kaffemakarna i nordöstra Kongo.

En planta som växer upp och blir till ett kaffeträd fyllt av vita väldoftande blommor som i sin tur skapar lönsamhet och tryggar arbetstillfällen.

På ett höglänt område i Kongo jobbar Kavira Kawaya hon rensar upp och tar bort de gamla kaffeträden, de träd som inte längre kan ge en tillräckligt bra skörd. Istället planteras 50 nya plantor som Kavira fått i gåva av Rutasoka Foundation som givit 20 000 kaffeplantor till totalt 400 kaffemakare och deras familjer i området Hutwe och Kikuvo i östra Kongo.

Kavira ha ärvt två kaffeplantage av sina föräldrar, ett på 0,6 hektar och ett på 0,5 hektar. Kavira driver nu ett projekt att klippa ner de gamla kaffeträden och ersätta de med nya plantor som ska ge hög kvantitet av kaffebär.

Vi kommer fortsättningsvis vara en del av Kaviras resa och hjälpa henne med nya plantor så att hennes plantage producerar tillräckligt hög kvantitet av kaffebär för att det ska vara lönsamt. Vi ska stötta henne i hennes resa mot ett plantage som hon med stolthet kan lämna över till nästa generation,

När du dricker ditt kaffe från Rutasoka får du inte bara det godaste kongolesiska kaffet du kan hitta, du får också en produkt som är skapad av människor med vettiga arbets- och levnadsvillkor.

Du bidrar till att kaffemakare kan försörja sig och sina familjer.

en_GB