SECURE PAYMENT

with Klarna

FAST DELIVERIES

within 2-3 days

Secure payments with Klarna

Search
Close this search box.

Kaffeproducenternas anmärkningsvärda liv i Kongo: En berättelse om hopp

Kaffeproducenternas anmärkningsvärda liv i Kongo: En berättelse om hopp

År 1997 stod jordbruket för 57,9% av Kongos BNP, och 66% av Kongos arbetande befolkning var sysselsatta inom jordbruket. En av de viktigaste exporterna var kaffe. Sedan 2017 har Rutasoka samarbetat med ett kaffekooperativ i Kongo, med nästan 4 000 anslutna kaffeproducenter i östra delarna av landet. Rutasoka erbjuder högkvalitativt, smakrikt och hållbart kaffe, och tillsammans med dig hjälper vi kongolesiska producenter att öka sin produktivitet och höja sin inkomst samt skapa en framtid genom hållbart jordbruk.

Rättvis kompensation, gott kaffe, bättre framtid:

Rutasokas tillvägagångssätt bygger på rättvis handelspraxis. Vi tror att rättvis kompensation för bönder är väsentlig. Genom detta partnerskap arbetar vi hand i hand med kongolesiska kaffeproducenter, inte bara för att producera högkvalitativt, smakrikt och hållbart kaffe utan också för att förbättra deras gårdar och höja deras inkomster.

Kaffe med en smak av gemenskap: Där bönor blir till berättelser:

När vi njuter av vårt dagliga kaffe, låt oss ta en stund att blicka in i livet av de osjungna hjältarna bakom bönorna – kaffeproducenterna i Kongo. Att vara kaffeproducent i Kongo är ett liv av hopp, passion och utmaningar. Det är ett arv som går i genom generationer, en resa av gemenskap och samhörighet. Dessa producenter står sida vid sida, stödjer varandra i med- och motgångar. Genom kaffekooperativet utbyter de visdom, bevarar traditioner, lär sig moderna jordbruksmetoder och bygger band som sträcker sig bortom fälten.

Mellan utmaningar och utveckling, en resa av mänsklig styrka och hållbarhet:

Mellan utmaningar och utveckling erbjuder kongolesiska kaffeproducenters liv en glimt av vad som är möjligt. Deras resa lär oss om den mänskliga styrkan. För de flesta producenter kan det vara svårt att nå internationella marknader på grund av brist på infrastruktur, begränsad tillgång till information och höga transportkostnader. Rutasoka ger tillgång till marknader, med information om export, rättvisa handelsavtal och våra distributionskanaler. Det handlar inte bara om att erbjuda dem en försörjningsmöjlighet; det handlar om att skapa en hållbar väg framåt, där deras hårda arbete rättvist belönas och deras samhällen blomstrar.

Så, nästa gång du njuter av ditt kaffe, låt dina tankar vandra till kaffeproducenterna i Kongo. Deras liv är en extraordinär historia om hopp och motståndskraft, vävd in i varje kopp. Det är ett bevis på att även de enklaste valen, som en kopp Rutasoka-kaffe, formar en värld av skillnad.

en_GB