SECURE PAYMENT

with Klarna

FAST DELIVERIES

within 2-3 days

Secure payments with Klarna

Search
Close this search box.

Mamma Natasha

Julen närmar sig med stormsteg och önskelistorna skrivs med stor entusiasm. Tidningarna skriver om årets julklapp, om de bästa fynden och butikernas skyltfönster fylls med klappar, erbjudande och lockande julpynt. Hemma på kylskåpet har barnen börjat sätta upp sina önskelistor och jag stressar runt för att fylla årets adventskalendrar.

Vad står högst upp på din önskelista?
På Natashas önskelista står – möjligheten att försörja mitt barn.

Natasha är 18 år gammal och gick i skolan när hon blev gravid och blev tvungen att avbryta sin skoltid pga. graviditeten. Hennes pojkvän lämnade henne och vill inte vara en del av barnets liv. Nu bor Natasha hemma hos sina föräldrar och funderar mycket över hennes och barnets framtid. Antingen ska hon fortsätta sina studier eller så ger hon sig ut i arbetlivet, hittar en praktikplats för att lära sig ett yrke och på så sätt kunna försörja sig själv och hennes barn.

Att kunna försörja sitt barn står högst upp på önskelistan.

Natasha är en av de mammor som fick föda kostnadsfritt på Rutasocka Clinic våren 2020 när Uvira i Kongo, förutom den pågående pandemin, även drabbades av översvämningar. Tack vare att hon inte behövde betala för förlossningsvården hade hon möjlighet att köpa förnödenheter till sitt barn.

Genom att köpa julklappar hos oss på Rutasoka bidrar du till trygga förlossningar då vi på Rutasoka återinvesterar en del av vår omsättning till att kunna erbjuda familjer förlossningsvård och sjukvård i östra Kongo.

en_GB