säker betalning

med Klarna

fri FRAKT

på order över 599:-

snabba leveranser

inom 2-3 dagar

FRI FRAKT PÅ ORDER ÖVER 599:-​

Sök
Stäng denna sökruta.

Kundservice & köpvillkor

KÖPVILLKOR

Samtliga priser inkluderar vid försäljningstillfället gällande mervärdesskatt, för närvarande 12% livsmedel och 25% på övriga produkter. Frakt tillkommer på alla priser om inte annat anges. För att genomföra ett köp på rutasoka.com krävs det att du är över 18 år. Är du under 18 år krävs enligt Föräldrabalken målsmans medgivande. Genom beställning på rutasoka.com godkänner du de vid tiden publicerade villkor som anges nedan och intygar att de uppgifter du lämnar om dig själv är korrekta.

Med benämningarna vi, våra, vårt och oss nedan avses Rutasoka Sweden AB.

Företagsinformation:
Rutasoka Sweden AB
Importgatan 20
422 46 Hisings Backa

e-mail: info@rutasoka.se
Organisationsnummer: 559111-6941

Rutasoka innehar F-skattesedel, VAT: SE559111694101

 

Rutasoka

Vi säljer livsmedelsprodukter odlade i olika länder i Afrika (i dagsläget Demokratiska Republiken Kongo, Kenya, Uganda, Etiopien och Tanzania – fler länder kan komma att tillkomma). Produkterna är även i den utsträckning det är möjligt förädlade på plats. Allt kaffe som vi tillhandahåller rostas och packas i Göteborg, Sverige.

Normala Fraktvillkor Sverige

Frakt till privatpersoner debiteras om inte annat anges. Paketet anländer i normalfall inom 1-2 vardagar och sms-aviseras om mobilnummer har angivits vid beställning. Har du mot förmodan inte fått ditt paket inom 5 vardagar, vänligen hör av dig så hjälper vi till. Mejla till info@rutasoka.se

Företagspaket skickas direkt till dörren med DHL Freight i hela Sverige och debiteras med 150 kr inklusive moms, om inte annat anges.

Vid retur/ånger står kunden för kostnaden i första hand, kontakta oss på info@rutasoka.se.

Företag – Prenumeration och engångsbeställning
I dagsläget har vi inte möjlighet att ta emot nya prenumerationer, prenumerationer som lagts in innan 2023-01-01 ligger kvar till dess att kunden väljer att avsluta prenumerationen, den löper ut eller när vi inte längre kan hantera tjänsten. I det senare fallet kommer kunden innan avslut att meddelas.

Tillämplighet
Rutasokas köpvillkor är tillämpliga i fall svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med desamma. För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen och för företag – Köplagen. Köplagen är, till skillnad från Konsumentköplagen, dispositiv vilket innebär att företag kan avtala annat än vad lagen föreskriver.

Beställning
Beställningar görs via www.rutasoka.com. Du kan i samband med din första order skapa en sida hos oss där du kan följa dina order/leveranser, göra ändringar m.m. (det går även att skapa ett konto utan att göra en initial beställning). Vill du ha hjälp med att lägga upp ett konto eller om du som företag vill avtala något annat än det som är tillgängligt i webshopen är du välkommen att kontakta oss på info@rutasoka.se.

Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet genomföres. Beställning som göres i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäles. För ej uthämtade paket debiteras kunden 250 kr.

Returer
Eventuell returfrakt bekostas av kunden. Gäller även vid reklamationer. Vi har förmånliga fraktavtal och kan erbjuda subventionerad frakt om ni kontaktar oss före retur av varor.

Returadress är:

E-logistik
att: Rutaoska Sweden AB
Fabriksgatan 3
522 22 Götene

E-mejl: info@rutasoka.se

Priser
Alla priser som anges på våra sidor är inklusive moms och bygger på kontant betalning såvida ej annat avtalats. Med kontant betalning avses betalning med något av de betalningsalternativ som vi tillhandahåller via vår webbshop.

Rabattkoder som utfärdas för användning i webbshopen gäller ej på redan nedsatta/rabatterade priser eller kampanjeprodukter och ej heller i kombination med andra erbjudanden/rabattkoder.

Vi råder ej över prisförändringar på marknaden, varför priset som gäller vid beställningstillfället även gäller vid leveranstillfället.

BETALNINGSALTERNATIV I KASSAN:

Klarna Checkout
Med Klarna kan du snabbt och enkelt betala direkt i Rutasokas kassa, du kan välja betala direkt, med faktura eller delbetala.

Leveranstider
Vi reserverar oss för eventuella felaktiga lageruppgifter, vilken kan få till följd att leverans kan komma att ske tidigare såväl som senare än beräknat. Vi förbehåller oss rätten att förändra en order avseende innehåll till likvärdig/bättre vara utan att det påverkar det pris du som kund fått bekräftat, alternativt stryka ej levererbar vara från order, och då givetvis med prisavdrag för densamma. Självklart efter överenskommelse först med dig som kund!

Önskar du som kund därefter beställa annan eller nämnda vara är detta att betrakta såsom en ny order. I det fall köpare anser att leverans dröjer på sådant sätt att denne ej längre önskar leverans av order är det på köparens ansvar att nämnda order avbeställes i enlighet med dessa Köpvillkor innan effektuering av order sker. Enklast är att du som kund själv gör ändringar i dina order (innan effektuering) via ditt konto på vår hemsida.

Köparens ansvar
Det är på köparens ansvar att tillse att den adress som uppgivits till oss vid beställningstillfället är korrekt och att köparen, efter det att vi effektuerat ordern, följer upp leveransen hos speditören, samt tillser att leveransen avhämtas/mottages på avhämtningsställe inom skälig tid från avsändandet, vanligtvis nio (9) dagar från avsändandet. Leverans sker endast inom Sverige i fall ej annat avtalats.

Förändring av order
Kund äger givetvis fram till den punkt order effektuerats rätt att, utan kostnad för denne annat än prisskillnad på vara, förändra sin order, dock med reservation för av kund beställd vara vilken ej lagerföres. Vid ändring av vara på order gäller det pris som är aktuellt vid tillfället för förändringen. Notera att order som redan levererats ut från vårt system av självklara skäl ej kan ändras. Om orderns totala pris efter förändring understiger en eventuell fri frakt-gräns kommer frakt att debiteras för ordern.

Avbeställning
Avbeställning av order är möjlig utan kostnad för kund fram till den tidpunkt order effektuerats. Effektuering sker vanligtvis genom att faktura och frakthandlingar skapas. Avbeställning efter det att ordern effektuerats är ej möjlig. Du som kund är, i fall vi effektuerat din order, i samtliga fall skyldig att mottaga försändelsen. Avbeställning av order görs enklast via ditt konto på vår hemsida, men det går även att kontakta oss direkt via info@rutasoka.se.

Ångerrätt
Livsmedel är undantagna från Distansavtalslagen. Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar. För att begära ångerrätt enligt Distansavtalslagen kontaktar du oss så kan vi se om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att tillämpa ångerrätten, och i sådana fall uppger de uppgifter vi behöver. Varan skall vara i obruten förpackning. Återsändande av vara vilken returneras med hänvisning till Distansavtalslagen sker på kunds bekostnad då Distansavtalslagen ej ger kund rätt att begära återbetalning av kostnader för transport eller annan utförd tjänst. Vara skall återsändas väl emballerad enligt våra rekommendationer – I det fall varan går sönder när den returneras till Rutasoka, står köparen ansvaret. 

Om varor man beställt ej kan nyttjas på därför avsett vis, exempelvis inkompatibilitet, eller i fall då ångerrätt är att anse som förverkad, godkännes ändå i vissa fall återköp. I sådana fall står köparen för samtliga kostnader som uppstår, vanligtvis frakt. I sådana fall innehålles 20% av varuvärdet för att täcka kostnader för hantering av returen.

Reklamationer
Privatpersoner har enligt konsumentköplagen 14 dagars reklamationsrätt på livsmedel. Reklamation skall göras inom skälig tid från det att felet upptäckts. Det är vid reklamation efter garantitidens utgång köparen som skall påvisa att fel man anmärker på fanns redan vid leveranstillfället.

Returer
Vi förbehåller oss rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i fall identisk vara ej finnes tillgänglig vid tillfället för åtgärd av returnerad vara.

Support
Det går alltid bra att mejla till info@rutasoka.se om du har någon fråga! Det går även bra att ring till 031-797 21 14 (vi svarar i den mån vi kan och hänvisar i första hand till kontakt via mejl). Vi svarar på mejl så fort vi kan, men ber om överseende om det tar längre tid än vi önskar.

Information
Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet.

Tvist
Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Tvist mellan två eller flera företag avgöres som regel genom skiljedomstol.

Dataförlust
Vi kan ej hållas ansvariga för förlust av lagrad information ex. orderbekräftelser och kvitton vid köp. Vi uppmanar därför köpare att alltid ta erforderlig backup på all data innan installation av ny hårdvara, programvara eller annan utrustning, samt alltid tillse att vital information på hårddisk eller annat lagringsmedium vilket skickas till oss för någon form av åtgärd, sparas på lämpligt medium. 

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

sv_SE

KATEGORIER