SECURE PAYMENT

with Klarna

FAST DELIVERIES

within 2-3 days

Secure payments with Klarna

Search
Close this search box.

Rutasoka-kaffe

Rutasoka föddes ur ett åtagande att förbättra levnadsvillkoren för människorna i östra Kongo. Målet var att skapa ett företag som kunde bygga vidare på det lokala samhället.

Sedan 2017 har Rutasoka samarbetat med ett kaffekooperativ i Kongo med närmare 4 000 anslutna bönder i de östra delarna av landet. Rutasoka har som mål att tillhandahålla välsmakande hållbart kaffe av hög kvalitet, och tillsammans med dig bidrar vi till att ge de kongolesiska bönderna en chans att öka produktiviteten och inkomsterna samt skapa en väg framåt genom hållbart jordbruk.

Bakgrund

1997 stod jordbruket för 57,9% av Kongos BNP och 66% av Kongos arbetande befolkning var sysselsatta inom jordbruket. Bland de viktigaste exportvarorna var kaffe.

Jordbruket och därmed produktionen av kaffe har minskat drastiskt. Konflikter, brist på resurser, dåligt underhållna plantager och massiv avskogning har varit bidragande orsaker och har påverkat Kongo som kaffenation.

kaffet

Vårt kaffe kommer från norra Kivu-provinsen i östra Kongo. Regionen har idealiska förutsättningar för att odla högkvalitativt Arabica-kaffe.

En mineralrik jord, varmt och fuktigt klimat, med en årlig medeltemperatur på 15-20 grader Celsius och en genomsnittlig årlig nederbörd på 1300-1800 mm samt en bergig terräng, från 1450 till 2212 meter över havet, utgör perfekt växtförhållanden.

kaffets smak

Kongolesiskt kaffe har en medium till fyllig kropp med en mjuk och silkeslen munkänsla. Den är känd för sin lätta syra, som kan vara pigg och levande.

 Smakprofilen hos kongolesiskt kaffe uppvisar en balans mellan fruktiga och jordiga toner.

en_GB