SECURE PAYMENT

with Klarna

FAST DELIVERIES

within 2-3 days

Secure payments with Klarna

Search
Close this search box.

Press release – Tunda hos Lidl

Rutasoka lanserar sin mix av torkade frukter, Tunda, från Östafrika i Lidl-butiker i hela Sverige

Göteborg, Sverige – 2023-05-03:

Rutasoka är företaget som inte bara pratar om social impact utan som gör ord till handling. Företaget har sedan 2017 levererat kaffe till den svenska marknaden med syfte att generera resurser som kan gå tillbaka till kaffeodlarna och deras familjer i det svårt krigsdrabbade Kongo. Sedan 2021 har Rutasoka lyft blicken och breddat både perspektiv och sortiment för att kunna ge marknaden fler smaker från Afrika – och samtidigt hjälpa fler människor på plats till ett bättre liv.

Högkvalitativa och hälsosamma torkade frukter från Östafrika

Tunda är en blandning av smakrik torkade mango, ananas och banan, som odlas av bönder i Östafrika. Rutasoka samarbetar med lokala producenter för att säkerställa att inga frukter kastas bort på grund av bristande tillgång till marknader, något som påverkar både miljön och böndernas inkomster. Frukterna torkas i stället varsamt för att bevara sin smak och förlänga deras hållbarhet. Samtidigt bevaras fruktens näringsvärden och de är därför rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler som gör dem till ett utmärkt mellanmål för alla.

“Vi på Rutasoka är stolta över att få vara med och bidra till det viktiga arbetet med att minska matsvinn, generera intäkter för bönderna samtidigt som vi skapar arbetstillfällen för det lokala samhället, vilket på sikt bidrar till att minska fattigdomen”, säger Rutasokas VD och grundare Rebu Burubwa.

Tunda finns nu tillgänglig i alla Lidl-butiker i Sverige. Konsumenterna kan förvänta sig en smakupplevelse som är både läcker och hälsosam.

“Genom att köpa Tunda stödjer kunderna de lokala bönderna i Östafrika samtidigt som de får njuta av en hälsosam och utsökt smakupplevelse”, berättar Rebu stolt.

För mer information om Rutasoka och för att se fler av våra smakrika och hållbara produkter, besök gärna vår hemsida, rutasoka.com

en_GB