SECURE PAYMENT

with Klarna

FAST DELIVERIES

within 2-3 days

Secure payments with Klarna

Search
Close this search box.

Under några veckor framöver kommer vi lyfta berättelser om de mammor som fick föda kostnadsfritt på Rutasoka Clinic i Kongo under rådande pandemi och dem översvämningar som drabbade landet. Vi vill visa er vad ett litet kaffeköp kan betyda för en familj i Kongo.

Det är april och regnperioden har börjat i staden Ulvira i Kongo, en regnperiod som ska fortsätta till maj. De 3 floderna som löper genom staden fylls oroväckande på, mer och mer. Den 21 april brister floderna och vattnet tar sig obekymrat fram över stadens gator. 46 människor mister sitt liv och över 3 600 hem förstörs. De blir stora materiella skador och många ägodelar spolas bort, ägodelar som för många är svåra att få tillbaka. När vattnet tar sig in över gatorna och förstör allt i sin framfart infinner sig en viss oro hos höggravida Chito, Chito som ska bli mamma för 6:e gången. För, förutom översvämningarna som drabbar hennes familj hårt så pågår även pandemin av COVID-19.

När vattnet går ringer Chito sin man som hjälper henne att ta sig till Rutasoka Clinc. Hon är helt öppen när hon undersöks av barnmorskan och det tar inte lång tid innan Chitos 6:e barn och tredje dotter ser världens ljus.

Chito berättar om när de fick veta att de fått föda kostnadsfritt, vad de betyder för henne och hennes familj och hur tacksamma det är till initiativet.

Hör intervjun med Chito:

en_GB