SECURE PAYMENT

with Klarna

FAST DELIVERIES

within 2-3 days

Secure payments with Klarna

Search
Close this search box.

Rapport från vårt senaste initiativ

Tidigare var cirka en pappa i månaden med under förlossningen på Rutasoka Clinic i Kongo, nu är vi uppe i 15 stycken och det sedan initiativets start på Farsdag 2020.

Varje år i november firas farsdag. Vi köper strumpor, slipsar eller en trisslott och skriver världens bästa pappa på ett kort. Just detta år, mitt under farsdagplaneringen föddes en tanke att skapa ett initiativ för att öka pappors närvaro under förlossningen i Kongo. Vi vill inte att pappor i Kongo ska gå miste om upplevelsen och den första kontakten med sitt barn. För lika vanligt som att mannen i Sverige följer med kvinnan till förlossningen, lika ovanligt är det i Kongo.

Vi gick från tanke till handling och beslutade att ge fri förlossningsvård till alla familjer där pappan är med under förlossningen, ett initiativ som blivit mycket uppskattat.

Initiativet har sått ett frö för nya tankar och diskussioner och den yngre generationen har börjat ifrågasätta gamla traditioner.

Tack vare våra kunder kommer vi tillsvidare att fortsätta med detta initiativ på Rutasoka Clinic. Tillsammans är vi med och bidrar till morgondagens samhälle, som är byggt på delaktighet och ansvar, med en kopp kaffe i taget. 

Vi på Rutasoka återinvesterar en del av vår omsättning i att kunna erbjuda familjer förlossningsvård och sjukvård i östra Kongo.

en_GB