SECURE PAYMENT

with Klarna

FAST DELIVERIES

within 2-3 days

Secure payments with Klarna

Search
Close this search box.

Press­release

Rutasoka breddar perspektiv och sortiment men behåller hjärte­­frågorna

Rutasoka är företaget som inte bara pratar om social impact utan som gör ord till handling. Företaget har sedan 2017 levererat kaffe till den svenska marknaden med syfte att generera resurser som kan gå tillbaka till kaffeodlarna och deras familjer i det svårt krigsdrabbade Kongo. Nu lyfter Rutasoka blicken och breddar både perspektiv och sortiment för att kunna ge marknaden fler smaker från Afrika – och samtidigt hjälpa fler människor på plats till ett bättre liv. 

Från Kongo till Afrika och från kaffe till livsmedel

Från att hittills uteslutande ha handlat med kaffebönor från Kongo, utökar Rutasoka nu sitt sortiment och gör samtidigt en rejäl varumärkesförflyttning som breddar företagets fokus. Ambitionen är att inom kort presentera en hel kollektion av produkter och smaker – alla med sitt ursprung i Afrika. Man går, i och med detta, ifrån att vara ett renodlat kaffeföretag till att bli en livsmedelsleverantör. Fortfarande med hjärtefrågorna som grund.

 

“Marknadens gensvar på vårt kaffe har verkligen varit fantastiskt! Den gynnsamma utvecklingen ger oss nu möjlighet att leverera ännu fler smaker och spännande produkter från den afrikanska kontinenten”, säger Rutasokas VD och grundare, Rebu Burubwa

Fler schyssta produkter finns snart på marknaden

Först ut i den nya produktfloran blir ett antal tesorter med spännande smakkombinationer. Vad som följer därpå vill Rebu inte avslöja riktigt ännu, men han lovar ett större sortiment av afrikanska delikatesser på butikshyllorna och på webben löpande och inom kort. Alla produkter är förstås rättvist producerade och ansvarsfullt hanterade, ända från odlare till konsument. Och för alla kaffeälskare finns också goda nyheter att ta del av, då Rutasoka inom kort även presenterar ett antal nya spännande kaffeblandningar för marknaden

“Vi tar med oss vår ekonomiska modell, oavsett var i Afrika vi handlar. Producenterna av de varor vi säljer ska få möjligheten till ett bättre liv genom att de samarbetar med oss”, berättar Rebu stolt och avslutar med att förtydliga att Rutasokas produkter är ”Från Afrika – för Afrika”. 

en_GB