SECURE PAYMENT

with Klarna

FAST DELIVERIES

within 2-3 days

Secure payments with Klarna

Search
Close this search box.

Rutasoka renoverar istället för att bygga nytt

Redan i Rutasokas tidigaste skede stod det klart att vi hade möjliggjort för en klinik med inriktning mödravård i, Uvira, Kongo. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners hade vi påbörjat vägen till att göra vår dröm möjlig. Men som det heter – ”drömmar kommer sällan ensamma”, och snart stod vi inför nya och spännande utmaningar.

Efter fyra år, hundratals telefonsamtal och otaliga timmars utvärderande kunde vi äntligen hitta en ny möjlighet att stötta samhället, varifrån vårt kaffe kommer. Nya mål sattes upp och snart skulle ännu ett projekt se sin födelse. Det var dags att rusta upp Kongos befintliga vårdinrättningar. Vi ville öka standarden på såväl byggnader och personal, men också se till att utbudet av mediciner utökas. Till vår hjälp tog vi platschefen på Rutasoka Clinic då vi vill agera familjärt och cirkulärt i våra drömmar och utmaningar. Vi hade snart hittat vår första utmaning, en liten vårdinrättning i Kiyaya. Sagt och gjort, redan i maj 2021 var Baleke på plats för att besöka vårdinrättningen och dess personal. Här fanns stora brister i miljön, toaletter och duschar var undermåliga, elen fungerade bara vissa tider på dygnet och många mediciner och relevant utrustning saknades. Vårdinrättningen var kort och gott på väg att falla sönder.

Vi vägrade ge upp hoppet.

Vi visste att vi behövde börja någonstans och gärna så snabbt som möjligt. Men vi vägrade att ge upp hoppet. Därför fick primärt fokus läggas på de mest essentiella delarna, det vill säga byggnaden. Om vi bara kunde se till att byggnaden klarade patientflödet och blev en ren och trygg plats så kunde vi låta resterande brister omhändertas med tiden. Och fort gick det. Arbetet var snabbt igång och efter bara några dagar började vi se resultat. Vårdinrättningen började se okej ut för världen med nya fönster, stabilare grund och solpaneler på taket. Resultatet blev ett faktum och vi blev knäsvaga när den lilla byn visade oss sin glädje och sitt engagemang. En bekräftelse på att det vi gör är rätt, tillsammans. 

Vi siktar mot nya utmaningar, tillsammans.

Det är, med den lilla vårdinrättningen i Kiyaya, i våra hjärtan som vi känner så starkt för det vi gör. Det är med lyckan i familjernas ögon när vi dag för dag gör små framsteg som vi orkar med alla timmars engagemang för att nå våra drömmar. Drömmar om ett bättre samhälle, om en tryggare uppväxt och mer välmående planet. Därför har vi bestämt oss för att aldrig sluta. Vi anser att våra hinder är till för att bestiga och trots alla timmar och motgångar kommer vi resa oss igen. Därför är det extra viktigt att vi siktar mot nya utmaningar tillsammans. För ingenting hade varit möjligt utan er, våra kaffedrickare. Därför vill vi avsluta inlägget i ett stort tack för att ni stöttar oss och våra engagemang. Ni är alltid välkomna i våra hjärtan och tillsammans kommer vi bidra till en ljusare framtid för oss och våra medmänniskor i Kongo och resten av Afrika. Tack.

Har du testat våra produkter än? Här finns vårt ständigt växande utbud:

en_GB